Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj au avut loc două evenimente, săptămâna trecută. Primul a fost întâlnirea metodică a bibliotecarilor din Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și din bibliotecile publice din județul Gorj, la care a fost prezent și Gheorghe Nichifor, vicepreședinte Consiliul Județean Gorj. În cadrul acestui eveniment au fost decernate Premiile BIBLIONET 2017 și s-au prezentat programele „Bani IQ” și „Bani pe net”. Al doilea eveniment a deschis seria evenimentelor organizate de Centrul Europe Direct Gorj și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, sub titulatura „EU educ!”, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie.
În cadrul evenimentului au fost decernate Premiile BIBLIONET 2017 și s-au prezentat programele „Bani IQ” și „Bani pe net”. Bibliotecarii din Gorj au fost premiați de reprezentanții Bibliotecii Județene în funcție de realizări și implicare. La ediția din acest an, două premii au fost acordate Bibliotecii comunale Bărbătești. Activitatea bibliotecarului Ioana Roșu a dat roade și în acest an, la fel ca și în cei anteriori. De ani de zile, Ioana Roșu merge periodic la locuințele abonaților care nu se pot deplasa, fie din cauza bătrâneții, fie din cauza unor boli, și le duce cărțile pe care vor să le citească. Ioana Roșu îndeplinește mai multe funcții în cadrul Primăriei Bărbătești: director de cămin cultural, bibliotecar, arhivar. „Pentru aceste două premii, țin să le mulțumesc tuturor persoanelor care m-au susținut în activitatea depusă; colegilor din cadrul Primăriei Bărbătești, cititorilor, elevilor și profesorilor din comună, colegilor de la bibliotecile din județ și din Târgu-Jiu. Cel mai mare ajutor l-am primit din partea domnului primar Mangu și a domnului viceprimar Milotin. Cititori activi am în jur de 403, dar înscriși sunt peste 580, vin unii mai rar. Cititorii care beneficiază de cărți la domiciliu sunt peste 40! Mă ajută foarte mult doamnele poștărițe care de multe ori îmi aduc listele de cărți pentru cititori și tot lor le dau cărțile să le ducă. Și colegele din primărie mă ajută. Când sunt pe teren, primesc cărțile de la cititori, le aduc și eu știu cine dorește alte cărți”, a spus bibliotecara Ioana Roșu din Bărbătești.

„Am dorit să fac ceva frumos pentru comună”

Într-o clasă din școala dezafectată, bibliotecara Ioana Roșu a amenajat un muzeu al satului. Din acest an vor începe să apară și vizitatori străini. „Am dorit să fac ceva frumos pentru comună și am realizat un muzeu al satului, într-o sală de clasă din fosta școală. Preotul mi-a dăruit și biblioteca parohiei. În muzeu sunt aproximativ 1000 de exponate din domeniul textil, costume populare, unelte agricole. Sunt așezate pe domenii: bucătărie, cameră de zi sau cameră de lucru. (…) La Biblioteca Bărbătești am pășit pentru prima dată ca salariat. Mă leagă multe amintiri de acest loc minunat, de comună. A lucra într-o bibliotecă este precum pe o scenă de teatru, unde zilnic întâlnești noi spectatori, tu trebuie să îi atragi pentru a veni cât mai des înapoi. Pentru mulți copii, eu sunt ca o zână bună. Copiii din comună mă văd așa datorită implicării mele, avem și calculatoare aici și e-book readere. Satisfacțiile apar atunci când văd copiii, tinerii care trec pragul bibliotecii, când îi văd că iubesc cărțile, lectura!”, a afirmat Ioana Roșu.

Bibliotecara se ocupă și Ansamblul de dansuri din comună!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.