Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Olteniei Craiova organizează, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, ateliere cultural-educative dedicate copiilor, ateliere călătoare în lumea jocului și cunoașterii în cadrul cărora vom colinda cu gândul, sufletul şi mâinile creatoare ale celor mici, pe firul vorbei și creației pornind de la bunii şi străbunii noştri și ajungând până la cunoaşterea tainelor cerului. Cei interesaţi se pot înscrie/solicita detalii suplimentare la tel. 0351.444 030 (Casa Băniei). Participarea la ateliere este gratuită.

Potrivit reprezentanților Muzeului Olteniei, atelierele de meşteşuguri tradiţionale și îndeletniciri meşteşugăreşti, organizate în spaţiul interactiv de la Secţia de Etnografie – „Casa Băniei”, se adresează în special publicului tânăr, în condiţiile în care instituţia muzeală are ca obiectiv asigurarea unei educaţii permanente pe segmentul cunoaşterii şi recuperării tradiţiilor, creaţiei populare, inspirate din meşteşugurile tradiţionale din zona Olteniei: pictură pe lemn/iconărit (sâmbăta, orele 11.00-13.00, îndrumător artistul plastic Doru Dragomir), iconărit și pictură pe sticlă (marțea, orele 9.30-11.00, îndrumător prof. Cătălin Ostroveanu), bijuterii handmade (miercurea, orele 11.00-13.00 și 14.30-16.30, îndrumător prof. Costinela Iacob), sculptură în lemn (lunea, orele 10.00-12.00, îndrumător prof. Ionuț Smarandache). La atelierele interactive menționate pot să participe preșcolari, școlari și liceeni, însă, în funcţie de specificităţile tehnicilor utilizate, este recomandabilă încadrarea în următoarele clase de vârste: olărit (5-14 ani), iconărit pe lemn (10-16 ani), iconărit și pictură pe sticlă (9-16 ani), sculptură în lemn (8-16 ani) şi bijuterii(7-14ani).

Cei interesaţi se pot înscrie/solicita detalii suplimentare la tel. 0351.444 030 (Casa Băniei). Participarea la ateliere este gratuită. Vor mai fi organizate ateliere creative de arheologie, bijuterii și lut, se vor derula în luna iulie, și în spațiul interactiv de la Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei! Mai exact, în perioada 03-28 iulie 2017, Secția de Istorie-Arheologie, din cadrul Muzeului Olteniei, organizează săptămânal, în cadrul proiectului cultural educativ „Prietenii Istoriei”, trei module cu tematică diferită. Atelierul creativ„Mânuțe pricepute” se va derula în fiecare zi de joi, începând cu ora 09.30, tehnicile folosite vor fi modelajul în lut și pictura ceramică. Atelierul este coordonat metodologic de către Popescu Valentina și Popescu Irina, muzeografi în cadrul Secției de Istorie-Arheologie.  „Se doreşte ca într-o formulă de exprimare culturală complexă, narată muzeologic prin intermediul artefactelor, dar şi alţi adjuvanţi contextualizanţi , atelierele creative propuse să contribuie la remodelarea, dezvoltarea unor afecte pozitive la nivelul beneficiarilor prin activități cultural-creative (reintegrare socială, pozitivitate, încredere, auto-estimare, valorizare în comunitate, toleranţă faţă de diferenţe, distracţie). Într-un mod profesionist, se oferă ocazia antrenării grupurilor doritoare, în dobândirea de cunoştinţe elementare de etnografie, istorie-arheologie, ştiinţele naturii prin activităţi creative ludice şi metode adaptate gradului lor de deficienţă/excluziune socială (modelare lut, pictură, colaj, cromatică, activităţi handmade etc), prin teme propuse”, au spus reprezentanții muzeului Olteniei.

Detalii suplimentare/înscrieri la tel. 0769.057983.

Participarea la atelierele Muzeului Olteniei este gratuită!

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.