Cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” va avea loc în perioada 23 – 25 martie, la Căminul Cultural din Polovragi.
Festivalul este adresat cursanților școlilor populare de artă sau centrelor culturale județene de la disciplinele de canto muzică populară și instrumente muzicale și este împărțit pe două secțiuni, în cadrul fiecărei secțiuni existând două categorii de vârstă( 12-15 ani, respectiv 16-25 ani ): secțiunea I se adresează cursanților de la disciplina canto muzică populară, iar secțiunea a II-a se adresează cursanților de la disciplinele de instrumente muzicale specifice orchestrelor populare (nai, fluier, caval, vioară, acordeon, țambal, trompetă, clarinet etc.).
La festivalul-concurs s-au înscris 24 de concurenți din 11 județe: Cluj, Caraș Severin, Covasna, Olt, Alba, Botoșani, Mehedinți, Brăila, Suceava și Gorj.
Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de Ansamblul Folcloric ″Maria Lătărețu″ al Școlii Populare de Artă, dirijor Constantin Argint.
Programul Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”
Vineri, 23 martie, începând cu ora 1800, va avea loc concursul interpreților, iar după concurs, recitalurile vor fi susținute de cei mai pregătiți cursanți ai Școlii Populare de Artă Târgu Jiu care au un palmares impresionant de trofee câştigate în cadrul mai multor festivaluri şi concursuri, dar și de soliștii Școlii Populare de Artă. Un invitat special pentru această seară va fi Leontina Fărcaș, din Alba.
Sâmbătă, 24 martie, ora 1800, se va desfășura concursul interpreților, iar după concurs, va urca pe scena Ansamblul Folcloric ″Bucovina″ al Școlii de Arte ″Ion Irimescu″ din Suceava.
Festivalul „Meleaguri Brâncușiene“ se va încheia duminică, 25 martie, începând cu ora 1400, când va avea loc Gala Laureaților, iar după acest moment vor susține recitaluri Grupul „Măriile Gorjului″ și artiștii Școlii Populare de Artă. În final va avea loc un spectacol de excepție susținut de invitații speciali Nineta Popa Ionescu și Cristian Fodor.
„Acest festival-concurs îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase prezenţe. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Ansamblul Profesionist ″Doina Gorjului″, Primăria și Consiliul Local Polovragi și Căminul Cultural Polovragi“, se arată într-un comunicat al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.