Prima ediție a monografiei Liceului Rovinari, actualul Colegiu Național „Gheorghe Tătărescu”, a apărut în septembrie 2016, urmând ca cea de-a doua ediție, mai complexă, să fie lansată pe 1 iulie, la Târgu-Jiu. Dacă primul volum a apărut doar sub semnătura profesorului Cornelia Gheorghe, pentru cea de a doua ediție, aceasta a lucrat alături de prof. Dr. Universitar Gheorghe Popescu, fost cadru didactic al Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și absolvent al Liceului Rovinari. La evenimentul de lansare vor participa numeroși foști absolvenți, dar și foști directori ai unității școlare, alături de alți invitați.
Profesorul de limba și literatura română Cornelia Gheorghe, cu o vechime în învățământ de peste 20 de ani, a lansat în toamna anului trecut prima ediție a monografiei Liceului Rovinari, unitate de învățământ care acum se numește Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu”. A scris cartea din dorința de a se afla mai multe informații despre această școală și despre cei care au pregătit generații întregi de elevi. „Am scris cartea din dorința de a afla și de a se afla cât mai multe despre liceu, profesorii și absolvenții acestei școli. Au fost profesori de elită care au predat aici și au pregătit generații întregi de elevi. La evenimentul de lansare din 2016 au participat foști absolvenți din primele generații date de Liceul Rovinari, o parte a profesorilor acelor ani, foști directori: Constantin Țârcă, Ion Morie, Ioan Lăpăduș, Iustin Crețoiu. A participat și doamna Oana Manolescu. A fost un eveniment emoționant, o revedere nesperată pentru unii dintre participanți. Prima ediție a cărții a fost coordonată de domnul profesor universitar doctor Gheorghe Popescu, fost elev al acestui liceu. Prima ediție mă are doar pe mine ca autor, dar cea de-a doua, cea care va fi lansată pe 1 iulie la Târgu-Jiu, are doi autori: domnul profesor universitar Gheorghe Popescu și eu”, a declarat profesorul Cornelia Gheorghe de la Colegiul din Rovinari.
La evenimentul de anul trecut, profesorul universitar Benone Păsărin (de la Universitatea din Iași n.red.), ai cărui frați au absolvit la Rovinari, a dăruit o plachetă omagială personalizată instituției de învățământ!
Ediția a doua, mai bogată în informații
Lansarea celei de a doua ediții a monografiei Liceului Rovinari va avea loc pe data de 1 iulie, de la ora 14:00, la Restaurantul Ambasador. Evenimentul este organizat datorită implicării a mai multor foști absolvenți ai unității școlare: inginerul Ion Ivancu, profesorul Constantin Rovența, Dumitru Dascălu, profesor Nicolae Paicu și Eugen Vîlceanu. „Va avea 360 de pagini față de 209 câte are prima. De asemenea, trebuie spus că au fost introduse noi capitole, ca de exemplu 《Evoluția și legislația în învățământul românesc de la început până în 1990》. A fost extins capitolul despre minerit și capitolul 《Evocări》, care în cea de a doua ediție are 60 de evocări! Lansarea va însemna o nouă întâlnire de suflet, o revedere la care au fost invitați primii directori ai școlii, domnii Constantin Țârcă și Ion Duncea care au fiecare câte 84 de ani, profesorii Maria Pupăzan și Gheorghe Popescu, dar și absolvenți din prima generație a Liceului Rovinari, mai ales că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la absolvirea dumnealor”, a spus profesorul-autor Cornelia Gheorghe. Aceasta a absolvit Facultatea de Litere din Iași, iar din 1995 este profesor. A predat un an de zile la Negomir, iar din 1996 a început să predea la Liceul Rovinari, unitatea școlară pe care o absolvise.