O nouă realizare importantă a bifat, zilele trecute, Mihai Toader-Pasti, tânărul care în primăvara anului trecut a fost premiat în cadrul Galei Forbes 30 sub 30. Acesta a fost premiat atunci pentru că, fiind șef al echipei EfdeN, alături de echipa sa, a construit de la zero prima casă solară inteligentă. Acum, gorjeanul Mihai Toader-Pasti este General Manager EFdeN, organizație ce promovează sustenabilitatea și este unul dintre cei 32 „Eisenhower Youth Leaders” la nivel global.
Mihai este unul dintre cei 32 „Eisenhower Youth Leaders” la nivel global. Tânărul inginer a fost ales, alături de o altă româncă, să reprezinte țara noastră la conferința „Future of Work”, organizată de Fundația Eisenhower Fellowship. „Zilele trecute am participat la conferința ”#FutureOfWork” organizată de Eisenhower Fellowship. Anul acesta, pentru prima dată din 1953 de la înființare, 32 de tineri leaderi din 19 țări au fost aleși pentru a face parte din EF Youth Leaders. Începând de anul acesta, Diana și eu suntem 2 dintre cei 32 de reprezentanți Eisenhower Fellowships Youth Leaders la nivel global. Cu această ocazie am participat la conferința „Future of work’” la finalul săptămânii trecute, la Malaga. Mulțumim Irina Anghel-Enescu, Laura Stefan, Ionut Stanimir și fellowsilor din Romania care au făcut această participare posibilă!”, a spus Mihai Toader-Pasti, General Manager EFdeN, organizație ce promovează sustenabilitatea.
Viitorul muncii și concluziile conferinței
Conferința a avut loc la Malaga, în Spania, acolo unde, potrivit lui Mihai Toader-Pasti, peste 300 de oameni din 49 de țări au discutat despre cum vom se va munci în viitor și ce competențe vor fi necesare. Discuția a avut loc atât din perspectiva nevoilor societății, cât și din perspectiva angajaților și a angajatorilor. „Asistăm la mecanizarea intensivă, există deja fabrici cu doar 2 sau 3 angajați care urmăresc sute de roboți ce produc milioane de produse anual, iar acest lucru se va amplifica în viitor.(…) Școala românească de astăzi nu te pregătește pentru viitor. Sistemul educațional de acum se bazează pe memorare, pe repetiție. Școala de astăzi din România creează șomerii de mâine. Problema majoră este că nici nu am început sa avem un dialog deschis și sincer în societate. (…) Cred că este mai important ca niciodată să realizăm că lucrurile nu se întâmplă de la sine și că este nevoie să ne implicăm în societate, să schimbăm cât putem acolo unde putem. Acestea sunt câteva dintre concluziile după participarea la conferința de la Malaga”, a spus Mihai Toader-Pasti.
Despre Fundația Eisenhower
Fundația Eisenhower Fellowships este o organizație non-profit și non-partizană, care își propune să dezvolte colaborarea internațională și leadership-ul prin dialog, schimb de informații și de idei între lideri din întreaga lume. Organizația a fost înființată în 1953, ca un omagiu adus fostului președinte american Dwight D. Eisenhower și contribuției sale semnificative la nivel global, în calitate de om de stat și lider recunoscut internațional.
Planurile lui Mihai Pasti pentru 2018
La anul, Mihai Toader-Pasti și echipa EfdeN vor merge în Dubai: „Pentru 2018 vom dezvolta o nouă locuință, de la zero, care să răspundă provocărilor locale din Orientul Mijlociu și anume: temperaturi ridicate, furtuni de nisip și umiditate crescută. Vom face această casă foarte versatilă pentru a putea fi ulterior adaptată și condițiilor din România și anume frigului și zăpezii din timpul anotimpului rece, problemă cu care Dubaiul nu se confruntă. Casa va fi construită, inițial, în România, transportată pe uscat și pe mare în Dubai și reasamblată acolo. În echipa EFdeN sunt peste 70 de studenţi la arhitectură, inginerie, comunicare sau management. Ei vor concura cu alte 20 de echipe, din 16 țări de pe 4 continente”, a spus Mihai Toader-Pasti pentru cariereonline.ro.
3 Comments