Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul de Artă, ambele din Târgu Jiu, dar și Muzeul Literaturii „Tudor Arghezi“ de la Târgu Cărbunești vor participa la „Noaptea albă a muzeelor“, o manifestare care se desfășoară la nivel european. Vizitatorii vor fi așteptați cu tot felul de surprize.

Cele trei muzee își vor deschide ușile sâmbătă, 19 mai, de la ora 15:00, tuturor celor care doresc să le calce pragul, pentru că intrarea va fi liberă. Muzeele vor fi deschise până la miezul nopții.

„Le vom oferi celor care ne vor călca pragul un program diversificat de activități culturale în trei locuri: Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul de Artă și Muzeul de literatură de la „Târgu Cărbunești“. Pe lângă expozițiile de bază, publicul va putea vizualiza și expoziții temporare: expoziție de caricatură a maestrului Aurelian Șuță (Șai), care va executa caricaturi «la minut» celor care doresc; Palatul Copiilor va fi prezent cu o expoziție de pictură și va realiza picturi și fețele copiilor; Asociația «Măiastra» va organiza un recital de muzică clasică susținut de o soprană din Munchen de origine română și o balerină de la Craiova. Liceul de Arte va prezenta momente de muzică clasică, ateliere recreative la Muzeul de Artă“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Acțiunile vor fi organizate de Muzeul Județean Gorj, în parteneriat cu Asociația „Măiastra“ din Târgu Jiu, Liceul de Arte, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“

Fotografii cu Gorjul de altădată

Alte două expoziții vernisate anterior manifestării vor putea fi văzute de oaspeții Muzeului Județean de Istorie.  „O să avem și o expoziție de fotografie veche din perioada interbelică „Gorjul de odinioară“ care aparține lui Jean Țârlea. Vineri, de la ora 17:00, Victor Troacă va vernisa o expoziție de fotografie «Conacele de plai din zona Motru Sec». De asemenea, vizitatorii mai pot să vadă și expoziția  „Ziua Independenței, ziua Victoriei și Ziua Europei“, care este realizată în colaborare cu Muzeul Olteniei din Craiova și Arhivele Naționale din Sofia“, a spus Dumitru Hortopan.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.