O tânără soprană a Gorjului, premiată de primarul general al Bucureștiului

O tânără soprană a Gorjului, premiată de primarul general al Bucureștiului

- in Fără categorie
Comentariile sunt închise pentru O tânără soprană a Gorjului, premiată de primarul general al Bucureștiului
12 vizualizari

Soprana gorjeană Daniela Popescu a primit o „Diplomă de excelență“ din partea primarului general al municipiului București, Ioan-Răzvan Sava. Diploma a fost acordată „pentru merite deosebite și rezultate remarcabile obținute la olimpiade artistice naționale“.

daniela popescu soprana (8)
Daniela Popescu s-a născut și a crescut în comuna Stejari. Ea este elevă în ultimul an la Colegiul Naționale de Arte „Dinu Lipatti“, iar în toamna anului trecut a fost admisă la cea mai prestigioasă universitate de muzică din Europa, Royal College of Music-London.

Visul de a studia la Londra s-ar putea spulbera

Daniela își dorește să studieze la Royal College of Music-London, cu toate că va fi foarte dificil din punct de vedere financiar să achite toate costurile. Tânăra speră că alături de ea se vor afla oamenii de bine care au susținut-o și până acum. Taxa este de 9.000 de lire pe an, care ar putea fi acoperită dintr-o bursă.

Primește o bursă de 2000 de euro pe an

12742177_731964503606945_2429624228753662506_n (1)Daniela Popescu a devenit, la începutul anului trecut an, bursier al Fundației Principesa Margareta a României. Primește o sumă de 2.000 de euro, pe care o folosește pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru educarea și formarea sa.

Locul I la toate concursurile

Gorjeanca a obținut numai locul I la toate concursurile și olimpiadele naționale din România, fiind văzută ca o speranță a muzicii culte din țara noastră.
Artista gorjeană a participat, anul trecut, la numeroase concursuri naționale și internaționale. La Olimpiada de canto a câștigat premiul I și premiul de excelență, iar la Concursul național „Victor Giuleanu“ a obținut marele premiu. Același trofeu l-a primit și la un concurs internațional desfășurat la Galați. Daniela a mai fost răsplătită cu premiul I la concursurile naționale de la Tulcea și Iași.