Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elevii Mariei Rocselana Verdeș, de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, au trecut cu brio o nouă competiție literară. Andreea Argeșeanu, Adrian Bîrgu, Eugenia Miulescu și Irina Cîndea au obținut, fiecare, câte un loc I la Concursul Național de Creație „În satul lui Nică”, a cărui temă a fost „Unirea”. Concursul a avut loc la Târgu Neamț.

Creațiile literare ale elevilor au fost trimise prin poștă, iar rezultatele au fost comunicate profesoarei lor, Maria Rocselana Verdeș, în data de 2 aprilie.  „Felicitări elevilor mei Irina Cîndea, clasa a IX-a C, Andreea Argeșeanu, Adrian Bîrgu, clasa a XII-a D și Eugenia Miulescu, clasa a XII-a B pentru Locurile I obținute la Concursul Național de Creație «În satul lui Nică» Târgu Neamț”, a afișat profesoara pe pagina sa de socializare. „Noi concurăm în toată țara, iar orice rezultat al lor mă bucură, mai ales că elevii mei concurează și cu scriitori sau profesori de limba română.”, a mai adăugat Maria Rocselana Verdeș.

Andreea Argeșeanu, premiantă a acestui concurs de creație literară, a mărturisit că emoțiile sunt prezente mereu chiar dacă s-a obișnuit să câștige premiu după premiu. Pregătirea pentru competițiile literare o face cu mult devotament și pasiune, iar rezultatele sunt pe măsură:  „Am participat la secțiunea «poezie». Fiecare concurs este important și necesită pregătirea materialelor cu mult timp înainte. De asemenea, concurența este pe măsură și deși sunt o fire competitivă, aștept mereu cu emoție rezultatul. Pentru fiecare concurs pregătesc lucrările cu mult devotament și pasiune. Emoțiile sunt firești, dar pe parcurs au devenit constructive.”, mărturisește Andreea Argeșeanu pentru Revista Cult-ura.

Eugenia Miulescu, o altă premiantă a concursului național recunoaște că se aștepta la premiu pentru că a devenit o obișnuință pentru ea să câștige la toate concursurile la care se înscrie. „Am participat cu proza «Visul vieții celei noi» și pot spune că emoțiile sunt, de cele mai multe ori, constructive. Și da, pot spune că m-am obișnuit deja să câștig de fiecare dată când particip la câte un concurs literar”.

Cîndea Irina a obținut premiul I Special pentru creația „Marea Unire”, iar Adrian Bîrgu a obținut tot premiul I Special pentru creația sa „100 de ani”.

Profesoara Maria Rocselana Verdeș adoră să lucreze cu elevii ei și își dorește ca toți tinerii cu talent literar să se alăture într-o „Școală de Literatură”, în orașul Târgu Jiu: „Să lucrez cu ei este cea mai ușoară și plăcută activitate! Așa cum am gândit Proiectul județean «Scriitori mari și mici», în parteneriat cu Școala Gimnazială «Ion Grigoroiu» din Lelești și Școala Gimnazială «Antonie Mogoș» din Ceauru – în căutarea talentelor la nivel gimnazial, precum și Proiect local în parteneriat cu Universitatea «Constantin Brâncuși» – «Poezia lui Marte-Facerea lumii fără lume», sărbătorindu-l pe Nichita Stănescu, îmi doresc ca tinerii cu talent literar să se alăture într-o ȘCOALĂ DE LITERATURĂ la Târgu Jiu. Primii pași s-au făcut, elevii noștri au participat și câștigat numeroase premii la nivel local și mai ales național. Poate este vremea că autoritățile locale să vadă munca și rezultatele elevilor gorjeni și să se așeze la aceeași masă. Cred că a venit timpul, noi, elevi și profesori așteptăm un semn.” , declară pentru Revista Cult-ura, profesoara Maria Rocselana Verdeș.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.