Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” a fost lansat și în județul Gorj. Biblioteca Județeană „Christian Tell” a organizat, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC, evenimentul de lansare a proiectului, care a avut loc miercuri, 15 februarie, la Râmnicu Vâlcea.

2
Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din șase județe din diferite zone ale României: Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. În cadrul activităților pe care le vor desfășura, copiii vor învăța diferite tehnici de programare. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Suport în organizarea cursurilor din partea Bibliotecii Județene

În județul Gorj, proiectul este susținut la nivel local de către bibliotecarele Adriana Merfu, de la Biblioteca Publică Locală Motru, Ana Corina Popescu, reprezentant al Bibliotecii Publice Locale Bălești, Adela Sîrbu, de la Biblioteca Publică Locală Jupânești, Mioara Simona Gheorghe, de la Biblioteca Publică Locală Scoarța și Anișoara Bocai, de la Biblioteca Publică Locală Vladimir.
Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecarii locali și copii cu rolul de ambasadori ai proiectului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.