Unul dintre savanții lumii, născut la Târgu-Jiu! A fost plasat în topul celor o mie de personalităţi remarcabile din întreaga lume

Unul dintre savanții lumii, născut la Târgu-Jiu! A fost plasat în topul celor o mie de personalităţi remarcabile din întreaga lume

- in Reportaj, Romania civila, Slider
97367
2

ceremonie-diploma-excelentaMedicul cardiolog Grigore Lupescu este unul dintre cei mai cunoscuţi medici ai lumii, a făcut o descoperire care a avut răsunet în lumea medicală salvând mii de vieți. Este singurul gorjean membru al Academiei de Ştiinţe din New York, fiind o somitate în lumea medicinei,  de asemenea, membru al Societăţii Mediteraneene de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară, al Uniunii Medicale Balcanice şi apare în dicţionare ca „Marquis Who‘s Who in the World“, „Who‘s Who in Science and Engineering“ a fost preşedintele filialei USSM Gorj vreme de 15 ani, apoi, preşedinte al AMR Gorj după 1989, şef al Secţiei Cardiologie între anii 1977-2002, medicul Grigore Lupescu a luat „Premiul internaţional al Păcii” acordat de Convenţia Culturală afiliată ABI şi „Medalia internaţională a libertăţii”.

A devenit cunoscut încă din primii ani de profesie făcând o legătura extraordinară între cariile dentare și bolile de inimă, transmițând aceste informații mai multor reviste din Franța cu care a început și o frumoasă colaborare.  În anul 1982 a descoperit medicamentul minune, Nitrovital L, pe bază de nitroglicerină , care a revoluționat lumea medicală prin efectele sale benefice mai exact în cardiologie, acesta s-a dovedit în cele din urmă eficient în tratarea a numeroase afecțiuni, de la arteriopatii periferice, la reumatism, varice și arsuri. A fost prezentat la Congresul internaţional de farmacologie de la Paris, unde a primit cele mai bune aprecieri. Efectele sale au fost publicate în numeroase reviste medicale din întreaga lume. Preparat inițial în laborator, medicamentul a fost apoi inclus în procesul de producție al fabricii ARMEDICA din Târgu-Mureș. După privatizarea acesteia, fabricarea unguentului Nitrovital L a încetat, pe motiv că acesta este prea ieftin.

 

Doctorul Grigore Lupescu a fost nominalizat pentru a primi distincția „Omul anului 2011”, dar și al anului 2012, a fost invitat la Forumul Federaţiei Mondiale de la Oxford și a fost premiat cu diploma de excelență în anul 2015 de către Consiliulul Judetean Gorj , acestea reprezentând cele mai recente nominalizări primite de către medicul cardiolog Grigore Lupescu. Pe lângă aceste nominalizări şi distincţii internaţionale în domeniul ştiinţei, medicinei şi cercetării, doctorul Grigore Lupescu  figurează și în ediția  ”Mari minţi ale secolului XXI” ca fiind una dintre cele 1.000 de personalităţi remarcabile din întreaga lume.

Medicul cardiolog Grigore Lupescu poate spune că este fericit deoarece cei doi copii ai săi  l-au urmat în carieră, fiul său care îi poartă și numele dr. Grigore Lupescu Jr. este un excelent cardiolog, medic dedicat meseriei sale și un om care dă dovadă de o rară modestie.Aceste este posesorul unei foarte bogate culturi generale, pasionat de literatură, istorie şi geografie, de muzică, sport şi călătorii. O personalitate complexă care face cinste spitalului în care îşi desfăşoară nobila activitate, dar și o fată, de asemenea medic, dar pasionată de poezie.

Una dintre cea mai frumoasă si nostalgică declarație a medicului cardiolog Grigore Lupescu este „Meritele nu mi se datorează exclusiv mie, ci unui colectiv mult mai larg, atât profesional, cât și pe plan familial, începând cu părinții mei care au reprezentant cel mai înalt model de comportament moral și civic, ca și ceilalți membri ai familiei mele. Ajuns la această vârstă, remarc cu oarecare tristețe că eu nu am reușit să-i ajut pe copiii mei, în măsura în care m-au ajutat părinții mei pe mine. Au fost împrejurări în care copiii mei m-au ajutat mai mult decât i-am ajutat eu pe ei“.

2 Comments

  1. Azi am descoperit Cult-ura.ro. Am citit cu plăcere multe lucruri extrem de interesant ! Mi-ar face plăce să primesc articole pe e-maill. Vă doresc mult succes în continuare !

  2. Sunt mandra ca l-am cunoscut; destept si modest.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *