Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

12969427_1363557977003530_1502374103_nElena Gurițoiu este primul specialist în domeniul cosmeticii, din municipiul Târgu-Jiu,  care a ales să folosească cea mai inovativă metodă de epilare. Încă din anul 2013, tânăra a oferit clientelor sale oportunitatea de a scăpa de părul nedorit prin epilarea cu zahăr.
Avantajele epilării cu pastă de zahăr

Cel mai mare avantaj al acestui tip de epilare este că nu există risc de îmbolnăvire, așa cum se întâmplă la epilarea cu ceară. „Sunt mai multe diferențe între epilarea cu ceară și cea cu pastă de zahăr: în primul rând este o metodă igienică, se lucrează cu mănuși, iar pasta nu se mai refolosește; pasta de zahăr este naturală, comestibilă chiar, e preparată din apă, zahăr și suc de lămâie; este hipoalergenică, zaharul în concentrație mare fiind un bun conservant, nu dezvoltă bacterii și nu lasă ca acestea să prolifereze; zaharul, spre deosebire de ceară nu aderă la celulele vii ale pielii pentru că acestea au umiditate proprie, zahărul fiind solubil în apă. El doar execută un ușor gomaj.

În timpul epilării se efectuează și drenaj limfatic pentru că zahărul se masează în sensul invers creșterii firului de păr, adică în sensul circulației limfei, iar îndepărtarea lui se face în sensul creșterii părului. În felul acesta nu se modifica bulbul pilos, iar părul nu va mai crește subcutanat. Fiind o metodă naturală, nu produce iritații, iar perioada de contraindicare pentru expunerea la soare, duş, saună, solar, este mult mai mică spre deosebire de epilarea cu ceară, în urma căreia clienta rămâne cu iritații, foliculită, iar țesutul se reface mult mai greu pentru că ceara se lipește de celulele vii, smulgând, o dată cu părul, și straturi superficiale de piele.

Cu pasta de zahăr, părul se poate îndepărta chiar și la 1-2 mm, în faza anagenă, ceea ce înseamnă că ne vom bucura de o epilare progresiv definitivă. În timpul epilării, durerea este minimă, pentru că zaharul pătrunde în foliculul pilos, ușurând extragerea acestuia”, a precizat Elena Gurițoiu, cosmetician Târgu-Jiu.

sugar-wax_zpse9cf7ba0Riscul de îmbolnăvire nu există
Fiind cea mai igienică metodă de epilare, pentru faptul că se lucrează cu mănuși și nu se mai refolosește, riscurile contaminării nu există.

„ Femeile ar trebui, în primul rând, să se gândească la sănătatea lor atunci când merg într-un cabinet de cosmetică pentru epilare cu ceară. Asta presupune să fie atente ca spatula și ceara cu care vor fi epilate să fie noi, cosmeticiana să-și spele mâinile înainte și după procesul de epilare și să folosească cearceaf din hârtie pentru pat, nou. Trebuie să aibă în vedere că ceara conține 90% colofoniu (sacâz), substanță pe al cărei ambalaj scrie că e interzis contactul cu pielea.

Există bacterii care rezistă până la 300°, iar ceara nu va atinge niciodată această temperatură în timpul fierberii, ba și mai mult de atât, este un mediu prielnic pentru dezvoltarea și proliferarea bacteriilor. Fiind o metoda naturală și nedureroasă, epilarea cu zahăr este recomandată și femeilor însărcinate, nu există riscul provocării contracțiilor ca în cazul epilării cu ceară. Zahărul nu intră în fluxul sangvin, deci se poate folosi și pentru diabetici și pe pielea cu capilare dilatate sau varice. Singura zona unde este interzisă aplicarea pastei de zahar, e interiorul urechii. Persoanelor care au făcut tratamente cu Retinol A sau cu Alfahidroxiacizi le este, de asemenea, interzisă epilarea cu pastă de zahăr”, a mai precizat Elena Gurițoiu.

Epilarea cu zahăr datează încă din Egipul Antic și a fost reluată în America de către Linda Kennedy, care a dezvoltat tehnica numită „body sugaring”.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.