Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13444120_10206566266464014_174710970_nA venit vara și temperaturile cresc din ce în ce mai mult. În ciuda faptului că în ultima săptămână, ploile nu ne-au ocolit, meteorologii spun că urmează și zile calde, chiar caniculare. Asta înseamnă că vom putea face plajă! Atenție, însă, ca soarele să nu ne devină dușman!

Te poți bucura de vară și razele soarelui dacă urmezi câțiva pași esențiali. Farmacistul Ramona Floroiu ne sfătuiește să folosim mereu cremă cu factor de protecție ridicat. Aceasta susţine că produsele pe care le folosim la plajă trebuie să conțină un spectru larg de protecție, atât UVA, cât și UVB, cu o combinație de filtre rezistente la apă și transpirație. Aceste creme ne protejează de arsurile solare, de petele maronii, care sunt inestetice, dar și de riduri profunde. „Ar trebui ca fiecare femeie să caute să folosească produse de calitate, cu un procent ridicat de ingrediente naturale, cu propolis, deoarece oferă și protecție și hidratare. Produse care să nu conțină parabeni, silicon, alcool, alte ingrediente care pot afecta sănătatea organismului”, a spus farmacistul Ramona Floroiu.

Feriți-vă de arsuri și insolație!

Insolația apare vara la persoanele care se expun vreme îndelungată la soare. Dacă suferiți de insolație, trebuie să consumați multe lichide, să stați în pat, să vă odihniți. O altă problemă a verii sunt arsurile care apar, la fel, după o expunere îndelungată la raze. Soarele emite radiații ultraviolete foarte puternice vara, de aceea este indicată folosirea cremelor cu protecție. Expunerea la soare este recomandată dimineața şi după-amiaza târziu.

„Dacă suferi arsuri solare este bine ca pe zonele afectate să aplici comprese reci și loțiuni calmante pe bază de aloe vera. De asemenea, cremele care conțin hidrocortizon sunt eficace. Soarele are efect și de îmbătrânire asupra pielii, accelerează ridurile, reduce nivelul de hidratare al pielii. Este adevărat, că soarele este și o sursă a vitaminei D, dar o expunere de două ori pe săptămână dimineața câteva minute, seara, la fel, este de ajuns”, a mai spus farmacistul Ramona Floroiu.

De unde mai putem lua Vitamina D

Alimente bogate în vitamina D sunt peștele gras, ouăle și în rinichi, coenzima Q10 se găsește în carnea de vită, heringi, sardine și arahide, iar vitamina B2, în carnea de vită, brânzeturile moi și în germenii de grâu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.