O elevă a Colegiului „Magheru”, premiată pentru creație literară la Bacău! „Acum nu aș mai putea trăi fără să scriu”

O elevă a Colegiului „Magheru”, premiată pentru creație literară la Bacău! „Acum nu aș mai putea trăi fără să scriu”

- in Carte, Evenimente, Slider
1506
0

Eugenia Mihaela Miulescu, elevă a Colegiului Național „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, a câștigat premiul „Vasile Voiculescu”, la secțiunea proză, la Concursul Național de Creație Literară „Vasile Voiculescu”- ediția a XXVIII-a 2017. Premierea a avut loc la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” din comuna Pârscov, județul Bacău.

Eugenia Miulescu este o talentată elevă din Târgu-Jiu, pasionată de ani buni de literatură, așa că scrisul îi vine ca o mănușă tinerei! Eugenia a fost premiată de foarte multe ori la importante competiții de creație și este unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului „Magheru” din Târgu-Jiu. Eugenia Miulescu a început serios să scrie abia în luna iunie a anului trecut, însă evoluția ei rapidă nu a surprins pe nimeni. Este foarte talentată, iar drept dovadă stă și ultimul premiu obținut: a participat la concursul „Vasile Voiculescu” cu trei proze, abordând teme diverse, de la viața de familie, relațiile mamă – fiică, relația de cuplu, viața din perspectiva țăranului și a orășeanului, teme general-umane și a câștigat un premiu important la secțiunea proză. Scrierile Eugeniei Miulescu îmbracă diverse forme de manifestare, de la teatru, la proză scurtă și epigrame.

„Am fost îndrumată spre drumul  dramaturgiei și al teatrului de către profesoara mea de limba română. Sincer, acum nu aș mai putea trăi fără să scriu. Citesc foarte mult în timpul meu liber. Am învățat un lucru de când particip la concursuri de creație și acela ar fi: Întotdeauna trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine. Dacă o să cazi trebuie să te ridici și să lupți mai departe. Doar cu multă răbdare și multă muncă vei reuși tot ce îți dorești. Nimic nu e imposibil!”, a spus Eugenia Miulescu. Adolescenta este pregătită și îndrumată de profesorul Rocselana Verdeș, care predă limba și literatura română: „Munca în echipă este o provocare. Cu Eugenia este foarte ușor să lucrez, este o bucurie și un schimb de idei. Este plăcerea discuției. Cu fiecare concurs câștigat, greutatea responsabilității apasă și mai tare. Fiecare concurs reprezintă o nouă provocare și este privit cu aceeași seriozitate”.

Premiile din palmaresul talentatei Eugenia Miulescu

Locul I – la Concursul Național „Tinere Condeie”, faza județeană, secțiunea dramaturgie, aprilie 2017
Locul II –la  Concursul Național „Tinere Condeie”, faza județeană,  proză scurtă, aprilie 2017
Premiul I – la Concursul Interjudețean de poezie și proză scurtă „Vintilă Horia”, nuvelă, mai 2017, Craiova
Locul I – la Concursul Interjudețean de creație „Titu Rădoi”, secțiunea proză, iunie 2017
Locul II – la Concursul Interjudețean de creație „Titu Rădoi”, secțiunea eseu, iunie 2017
Locul II – la Concursul Interjudețean de creație „Titu Rădoi”, secțiunea dramaturgie, iunie 2017
Premiul Special – la Concursul Național de literatură „Pe urmele Moromeților”, secțiunea nuvelă, iulie, 2017 Locul III – la Concursul Național „Tinere Condeie”, faza națională, secțiunea dramaturgie, iulie, 2017 
Premiul I – la Concursul Interjudețean de poezie și proză scurtă „Vintilă Horia” – Ediția I, secțiunea nuvelă, septembrie 2016, Craiova.  Premiul I la concursul de poezie și proză scurtă organizat de Asociația Culturală „Carmina Balcanica”, 2016.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *