Noi locuri de muncă oferite persoanelor cu dizabilităţi. Întâlnire cu angajatorii la Centrul de zi „Christian“

Noi locuri de muncă oferite persoanelor cu dizabilităţi. Întâlnire cu angajatorii la Centrul de zi „Christian“

- in Romania civila, Slider, Social
389
0

Reprezentanți din partea a doi angajatori au venit, ieri, la Centrul de zi “Christian” în căutare de personal din rândul persoanelor cu dizabilități.

Am primit la Centrul de zi ,,Christian”, vizita a doi angajatori din Târgu Jiu, interesați să angajeze în domeniile în care activează persoane cu dizabilități.

Cei care s-au arătat interesați să fie încadrați în muncă au fost luați în evidență de către trimișii companiilor „Vel Pitar“ și Banca Cooperatistă, care le-au explicat în ce constă munca pe care ar putea să o desfășoare în cadrul unităților. „Intenționăm ca de Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap un grup format din mai multe persoane cu dizabilități să se deplaseze la Vel Pitar, pentru a vedea la fața locului ce implică activitățile propuse pentru a le desfășura persoane cu dizabilități“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrul de zi „Christian“.

Interesul agenţilor economici pentru a angaja persoane cu handicap a crescut

La întâlnirea cu cei doi angajatori au participat un număr mare de persoane cu handicap.  „Ne bucurăm că ne-am strâns într-un număr mare și că la nivelul beneficiarilor noștri au existat persoane dornice să obțină un loc de muncă stabil“, se arată pe pagina de Facebook a Centrului de zi „Christian“.

În urmă cu câteva săptămâni, trei persoane cu handicap au fost încadrate în muncă la  fabrică de mase plastice. Interesul angajatorilor pentru persoanele cu handicap a crescut pentru că legea s-a modificat, iar agenţii economici care au mai mult de 50 de angajaţi trebuie să aibă 4% din rândul persoanelor cu dizabilităţi, în caz contrar sunt obligaţi să plătească la stat câte un salariu minim pentru fiecare loc de muncă  neocupat.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *