Natural vs artificial pe timp de iarnă

Natural vs artificial pe timp de iarnă

- in Fashion, Timp liber
811
0

blanaArticolele vestimentare din blană au fost mereu prețioase în garderoba femeilor. Fiindcă în această perioadă friguroasă au luat cu asalt lumea modei și nu numai,  s-au iscat multe controverse în jurul sintagmei „natural vs. artificial” , deoarece fie că vorbim despre culoare, textură sau chiar miros, există detalii care nu pot fi reproduse în mod artificial.

De aceea, experții au stabilit patru teste care ne ajută să facem diferența între blana naturală de cea artificială.

  1. Testul pufului

Atunci când vorbim despre o blană naturală sub firele superioare trebuie să existe puf.  Acest puf este dens, delicat, fin și are menirea de a păstra căldura atunci când animalul se află în natură.

  1. Testul pielii

Acest test ține de baza blănii. Diferența se poate sesiza prin faptul că părul natural este fixat pe piele, în vreme ce la blănurile artificiale firele de păr sunt prinse de materialul țesutului artificial.

  1. Testul vântului

Acest test ține de textura și greutatea firului de păr. În prezența unui curent de aer, firele de păr ale unei blăni naturale se mișcă imediat oricât de slab ar fi acesta, iar dacă firele de păr nu se mișcă, atunci înseamnă că blana este artificială.

  1. Testul mirosului

Este numit și testul de foc, acesta presupune arderea câtorva fire de păr, fiindcă prin ardere se poate sesiza foarte repede dacă blana este naturală sau artificială. Firele de păr care se topesc și se transformă în ghemotoace și au un ușor miros sintetic arată că blana este artificială, iar dacă firele se dezintegrează și emană un ușor miros de păr ars demonstrează că blana este naturală.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *