Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

hortopan director Muzeu GorjUn număr de 65.000 de vizitatori au trecut pragul, în anul 2016, Muzeului Județean Gorj și obiectivelor turistice administrate de acesta. Cele mai vizitate au rămas Peștera Polovragi și Casa-muzeu „Constantin Brâncuși” de la Hobița.

Peste 35.000 de vizitatori au admirat stalactitele si stalagmitele de la Peștera Polovragi, dar și liliecii, care sunt atracția locului. De asemenea, peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul la Casa-muzeu „Constantin Brâncuși” de la Hobița.

„Sunt cu aproximativ 2.000 de vizitatori mai mulți față de anul 2015. Veniturile au fost depășite față de anul anterior și se ridică la aproximativ 300.000 de lei. Veniturile provin din taxe de vizitare și activități de consignație. Oferim spre vânzare suveniruri, cărți, reviste, vase ceramice din centre importante”, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Achiziții de 60.000 de lei 

Muzeul Județean Gorj a efectuat, în anul 2016, achiziții în valoare de 60.000 de lei, constând în ceramică, piese de etnografie și istorie, cum ar fi o șaretă de la 1916, o sanie de lemn, scoarțe, macate, dar și obiecte care au aparținut Domnicăi Trop, legenda vie a folclorului mehedințean. Muzeul Județean a desfășurat și alt gen de activități, ca urmare a colaborării cu două asociații din Târgu Jiu, care desfășoară activități de balet, teatru și comunicare.

Se va deschide un nou șantier arheologic

Un nou șantier arheologic sistematic va fi deschis în acest an în zona Seaca, Târgu-Logrești, în parteneriat cu Institutul Național de Arheologie „Vasile Pârvan”.

Aici a fost descoperit un sit de Epoca Bronzului. De asemenea, vor continua lucrările la șantierul arheologic de la Stoina, Păișani, unde se află o cetate geto-dacică de secolele V-II Î. Hr..Congresul Mondial de Epoca Bronzului este unul dintre cele mai importante evenimente care va fi organizat în anul 2017 de Muzeul Județean Gorj.

Manifestarea va avea loc în toamna acestui an și se va desfășura în parteneriat cu Universitatea din Heidelberg și Institutul Național de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București. La Congres vor participa 25 de cercetători din străinătate.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.