Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Denisa TomescuGorjeanca Denisa Tomescu, designer vestimentar în București, ne învață cum să îmbrăcăm costumul de damă în acest an, dar și de unde provine acest articol vestimentar atât de purtat în zilele noastre. De reținut este faptul că în sezonul primăvară-vară se poartă costumul cu influențe masculine, însă o manieră mult mai relaxată.

Cu toate că este sezonul culorilor puternice, doamnele și domnișoarele trebuie să știe că vestimentația alb-negru nu se demodează niciodată și oferă un plus de eleganță la evenimente, dar și la birou. „Deși este sezonul culorilor electrizante și al pastelurilor discrete, clasicele costume de dama alb – negru rămân, totuși, niște opțiuni la îndemână și ușor de abordat. Dacă sezonul precedent a fost dedicat unei cumpărătoare tinere și dornice de afirmare, acesta este pentru doamne sigure pe statutul și pe stilul lor. Așadar, look-ul de inspirație masculină s-a menținut până în prezent. De asemenea, ne încântă și în acest sezon, dar într-o formulă mult mai relaxată. Designerii ne propun, pentru primavară-vară 2016, costume de damă cu o croială lejeră, în nuanțe moderne. Efectul unui astfel de look smart-casual este garantat, deoarece îmbină perfect atitudinea puternică și o doză de senzualitate extrem de atractivă”, a declarat Denisa Tomescu, designer vestimentar.

 Cum au ajuns femeile să poarte costume cu pantaloni!?

Costumele de damă cu influențe masculinizate au apărut ca o necesitate a femeilor, după ce acestea au devenit tot mai implicate în domeniul afacerilor. „Marile schimbări ale societăţii de la începutul secolului XX au generat adoptarea unor noi stiluri de viaţă şi a unor noi stiluri vestimentare. Femeile începuseră să se implice treptat în educaţie şi în afaceri aşa că aveau nevoie de haine mult mai practice, prin care să impună seriozitate şi profesionalism. Marii designeri francezi le-au eliberat pe femei de povara corsetului şi de artificiile vestimentare mai mult estetice decât practice şi au introdus în garderoba feminină elemente preluate din vestimentaţia bărbaţilor. Costumul a continuat să devină un element tot mai indispensabil pentru femei, în următorii ani. Mai mult decât constângerile aduse de marea criză a anilor ’30, cel de-al doilea Război Mondial a forţat femeile să muncească şi să renunţe la evenimentele de seară. Toate îşi doreau să afişeze o imagine serioasă, deşi resursele financiare şi timpul le erau mult mai limitate. După război, costumul a continuat să fie cea mai bună alegere vestimentară pentru oraş, iar în timp a devenit un articol vestimentar indispensabil în garderoba feminină. Schimbările viitoare au fost la nivelul siluetei, al materialelor sau al proporţiilor”, a mai precizat Denisa Tomescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.