Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14051750_955046781283919_140811907085094127_nFotografiile sunt cele mai preţioase amintiri, mai ales atunci când vorbim de istoria noastră, de oameni şi locuri. Colecţionar al imaginilor din deceniile trecute, Ion Ţîrlea, administratorul paginii de socializare ”Târgu Jiu Odinioară”, a postat o fotografie inedită cu Strada Victoriei, undeva în anii `80.

Ilustrata arată o mică parte a Târgu-Jiului din trecut, ea fiind o bucurie pentru cei care au ocazia să vadă viaţa din acele vremuri, prin intermediul colecţionarilor de imagini. Ion Ţîrlea, administratorul paginii de socializare ”Târgu Jiu Odinioară” îşi aduce aminte cum decurgea viaţa în acei ani ai comunismului.

„Strada Victoriei , anii `80 , în partea dreaptă – Terasa Victoria. Terasa Victoria , un mic locaş de refugiu al târgujienilor de acum câteva decenii , era «mobilată» cu scaune şi mesele din fier, vopsite în alb şi în fiecare dintre ele era «înfiptă» câte-o umbreluţă albă.

Vara, sticlele cu bere şi Cico străjuiau în tăvi mari de aluminiu, în care tronau mari bucăţi de gheaţă. Se puteau servi aici cârnaţi, frigărui sau mici, în funcţie de preferinţe. În cazul micilor, se putea opta pentru muştar sau pentru sare.

La venirea toamnei, terasa era decorată cu multă papură şi butoaie din lemn, lăcuite, pictate cu struguri şi viţă de vie. Abundenţa de papură, pe mine, întotdeauna mă ducea cu gândul la cârciumile din Delta Dunării.  Aici, la Terasa Victoria, la venirea serii, comunismul îşi găsea un corespondent al «înfrăţirii» ţăranului, muncitorului şi intelectualului într-o coabitare «tovărăşească».

În serile de vară era o adevărată forfotă acoperită de lăutari, iar printre mese mai apărea, adesea, câte un vânzător de lozuri sau o compatrioată de etnie romă, cu seminţe, acadele sau gumă de mestecat. Vremuri apuse …”, a scris pe Facebook Ion Ţîrlea, administratorul paginii ”Târgu Jiu Odinioară”.

Pe aceeaşi pagină sunt publicate, adesea, fotografii ce reprezintă o veritabilă călătorie în Târgu-Jiul de Odinioară.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.