Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Promotorul ideii a fost afaceristul târgujian Lelius Stănușoiu, administrator al firmei Crilelmar. A considerat că este nevoie de un dialog între reprezentanții mediului de afaceri din județul Gorj și autorități, astfel că, alături de alți opt oameni de afaceri importanți din Gorj, Lelius Stănușoiu a pus bazele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni. La începutul săptămânii viitoare va avea loc și prima întâlnire cu numeroși alți afaceriști din județ, la Sala Rondă a restaurantului de pe Insuliță, în Târgu-Jiu. „Scopul Asociației este acela de a reprezenta, a promova și de a apăra interesele membrilor săi. Asociația este alcătuită numai din persoane care au afaceri în Gorj. Membrii sunt obligatoriu apolitici. Asociația își propune să se implice, de asemenea, în viața socială. “Ne interesează să creăm condiții bune atât pentru noi, cât și pentru angajați, să ne desfășurăm activitatea în condiții egale cu investitorii din afara județului și a țării”, a afirmat Lelius Stănușoiu.

Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni este o organizație apolitică, neguvernamentală, non-profit constituită la inițiativa celor nouă membri fondatori. Promotorul ideii a fost omul de afaceri Lelius Stănușoiu, administrator al Crilelmar, firmă producătoare de articole din plastic, cu vechime pe piața din România și pe cea externă. Acesta ocupă și funcția de președinte al Asociației și spune că din această organizație vor face parte doar oameni de afaceri care își desfășoară activitatea între granițele județului Gorj. Membrii Asociației își doresc să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri local, la crearea unor noi locuri de muncă, dar și la păstrarea celor actuale. Din Asociație fac parte oameni de afaceri gorjeni care activează în producție și servicii. „Scopul Asociației este acela de a reprezenta, a promova și de a apăra interesele membrilor săi. Asociația este alcătuită numai din oameni de afaceri care au afaceri aici, în Gorj. Membrii Asociației sunt obligatoriu apolitici, căci lucrurile trebuie separate. Dacă ești privatizat și om politic nu poți să aderi la această asociație, iar dacă pe parcursul desfășurării activității un membru de-al nostru intră în viața politică, își va suspenda calitatea de membru. Nu ne interesează afacerile cu statul (…) Asociația își propune să se implice, de asemenea, în viața socială, ne interesează să creăm condiții bune atât pentru noi, cât și pentru angajați, să ne desfășurăm activitatea în condiții egale, corecte, ca să zic așa, cu investitorii din afara județului, țării. Nu ne deranjează concurența (…) Noi, mă refer aici la cei nouă membri fondatori, am muncit mereu cu oamenii de aici din județ”, a afirmat Lelius Stănușoiu.

La începutul săptămânii viitoare, la restaurantul de pe Insuliță, va avea loc o întâlnire de tip „briefing”-informativă. La această întâlnire au fost invitați foarte mulți oameni de afaceri din Gorj, urmând ca reprezentanții Asociației să le prezinte proiectul lor: „Ne vom întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri din Gorj, i-am invitat la eveniment. Le vom prezenta proiectul nostru, ce ne dorim să realizăm și vom vedea cine vrea să adere la el, la Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni. După acest moment, se vor identifica problemele discutate, probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri din Gorj, iar președintele și cei doi vicepreședinți ai Asociației vor pune în practică soluțiile găsite, gândite”, a mai adăugat Lelius Stănușoiu. Când vine vorba despre problemele cu care se confruntă afaceriștii din Gorj, prima adusă în discuție este infrastructura, apoi lipsa zonelor industriale. „Sunt o mulțime de probleme: legătura acestui județ cu județele celelalte, de exemplu la podul de la Lainici este tonajul limitat; posibilitatea de a se realiza un drum rapid care să ne ajute în îmbunătățirea acestor legături. Sunt problemele de infrastructură atât de bine știute. Continuăm cu lipsa zonelor industriale din Gorj și așa mai departe. Vrem să identificăm problemele reale, să putem avea un dialog cu autoritățile, este nevoie de el. Nu vrem să ne războim cu nimeni, vrem să rezolvăm problemele care sunt prin dialog, colaborare, identificarea unor soluții aplicabile. Este nevoie de un dialog între reprezentanții IMM-urilor și autorităților locale și județene. (…) Cei nouă membri fondatori au în subordine 600 de angajați, iar scopul nostru este să aducem în Asociație afaceriști gorjeni și să însumăm 4.000 de angajați, căci ne dorim și binele angajaților”, a mai declarat Lelius Stănușoiu.

 

O nouă șansă pentru fosta fabrică de sticlă din municipiul Târgu-Jiu

A intrat în lumea afacerilor în 1996, după ce a ieșit din minerit. Atunci a înființat societatea Crilelmar în Târgu-Jiu, iar în 2001 firma făcea primii pași în producție. Drumul nu a fost ușor, însă Lelius Stănușoiu și-a respectat mereu principiile și a pus în aplicare idei care s-au dovedit rentabile. Forța de muncă a fost mereu autohtonă, contribuind astfel la binele orașului. Multă muncă, seriozitate, implicare, decizii luate la timp și bine gândite, respectarea angajaților și a promisiunilor către colaboratori sunt câteva dintre lucrurile care au contat mereu pentru investitorul Lelius Stănușoiu. „ Crilelmar este acum la nivel naţional printre cele mai importante companii ce realizează produse din plastic: ligheane de plastic, ghivece de flori de plastic (…) Crilelmar obţine noile producţii prin utilizarea precisă şi inteligentă a materialelor reciclate procesate în fabrica proprie pe utilaje de sortare, măcinare, regranulare, de înaltă performanţă”, se spune în prezentarea oficială a producătorului.

Anul trecut, Lelius Stănușoiu a achiziționat fosta fabrică de sticlă din municipiul Târgu-Jiu, a investit în modernizarea clădirilor, urmând ca la începutul lunii noiembrie, fabrica de mase plastice Crilelmar să fie mutată pe strada Ciocârlău. Suma totală pe care Lelius Stănușoiu o va investi în fosta fabrică Star Glass ajunge la aproximativ patru milioane de euro. „Sunt 11.000 metri pătrați acolo, toată va fi populată. Proiectul se desfășoară în două etape și a pornit de la zero. Nu ne oprim aici, suntem unul dintre puținii reciclatori finali din România. Anul acesta am avut creșteri salariale de 37% pe Crilelmar. (…) Se vor face multe lucruri, primul pas este să ne mutăm acolo, la fabrica de sticlă. Vom avea proiecte în școli, vom face un dispensar medical acolo pentru angajații fabricii. De asemenea, vom face acolo o sală de sport dedicată copiilor angajaților. Vom angaja un profesor de sport și copiii vor face baschet și tenis de câmp, nu se știe niciodată de unde sare următoarea Simona Halep! Tot ce fac eu acum la fabrica de sticlă fac cu firme din Gorj, cu angajați gorjeni. Vom lucra cu furnizori de bunuri și servicii din Gorj”, a afirmat omul de afaceri Lelius Stănușoiu.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.