Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Coregrafa Camelia Costea practică dansul de-o viață, încă de la vârsta de 5 ani. Nemărginita dragoste pentru acest sport a făcut-o să-și dorească să transmită și altor suflete ce simte. Camelia Costea este profesor coregraf de dans modern și balet la Școală Populară de Artă Târgu Jiu. Femeia și fiul ei, Gabriel Costea, pregătesc un număr de 150 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, pentru competiții naționale și internaționale de dans. Copiii se antrenează intens pentru fiecare concurs la  Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.  Au obținut numeroase locuri I la competiții sportive pe stiluri de dans diferite; cel mai recent concurs fiind la Râmnicu Vâlcea, unde au obținut patru locuri I. Printre concursuri, trupele de dans mai participă și la spectacole organizate de Școala Populară de Artă, ultimul având loc de Crăciun și bucurându-se de un real succes. Susținuți necondiționat și de soțul Cameliei Costea, tinerii dansatori se bucură de succes peste tot în țară, fiind mânați de aceeași pasiune comună: dansul.

Reporter: De când aveți această pasiune pentru dans?

Camelia Costea: Am început gimnastica ritmică la 5 ani, la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorilor Grigorescu, Marcel și Aurelia și în anii de liceu, sub îndrumarea profesoarei Guțu Elena. Sunt oameni dragi mie cărora țin să le mulțumesc și în ziua de azi. Pentru mine și familia mea, dansul este viața.

Reporter: Câte trupe de copii pregătiți la Școala Populară de Artă, în prezent?

Camelia Costea: Împreună cu fiul meu, Biță, ne ocupăm de coregrafia a opt trupe de dans: Stars Crew, Piti G, Galaxy Crew, Mini-G, Galactic-junior, Double G si Galactic Crew. Eu pregătesc șase trupe de dans, iar el două.

Reporter: Care trupă a obținut cele mai bune rezultate?

Camelia C.: Cele mai bune rezultate au fost obținute de cei de la Galactic Crew, care este cea mai bună trupă din Târgu Jiu. Ei sunt cei mai mari și reprezintă grupa de performanță. Au participat și la „Românii au talent”, iar acum mai pregătim o mare surpriză.

Rep.: Cât de des participați la competiții de dans și cât timp vă pregătiți pentru acestea?

C.C.: Avem în jur de șase-șapte concursuri pe an școlar. Timpul de pregătire depinde în funcție de grupă; avem grupe de începători, de avansați și de performanță. Cei începători fac decât o dată pe săptămână, iar avansații și performanța de două-trei ori pe săptămână.

Rep: De care dintre premiile obținute puteți spune că sunteți cea mai mândră?

C.C.: De absolut toate premiile obținute de copiii noștri am fost foarte mândri. De cel de la concursul internațional de la Pitești, Eurodance-ul… Și am mai obținut premii importante și la  Festivalul de dans, ediția a IV-a, care s-a ținut la noi la Școala Populară de Artă, unde am reușit să aducem multe trupe din țară: București, Vâlcea, Orșova, Timișoara, Craiova, Turnu Severin.

Rep.: Ați întâmpinat vreun fel de probleme la astfel de concursuri? Au fost accidentări?

C.C.: Din fericire nu au avut loc accidentări și nu am întâmpinat probleme majore. Singurul lucru care ar putea fi considerat o problemă este atunci cănd s-a oprit muzica din fundal în timpul unui dans.

Rep.: Care este cea mai dragă amintire pe care o aveți cu ai dumneavoastră copii minunați?

C.C.: Toate amintirile pe care le am cu ei îmi sunt dragi, dar cea mai frumoasă este atunci când băiatul meu, Biță, era mic, iar Edi Stancu l-a ridicat în brațe și a fost numit cel mai bun dansator din țară. Avea numai șase ani. Acel moment mi-a umplut sufletul cu bucurie și am fost extrem de mândră.

Rep.: Cum vă deplasați la competițiile de dans? De cine sunt suportate costurile?

C.C.: Ne-a fost pus la dispoziție un mijloc de transport de către directorul Alexandru Bratu, iar toate costurile sunt suportate de Școala Populară de Artă Târgu Jiu. Cu acel microbuz mergem la competiții peste tot în țară.

Rep.: Se câștigă bine din aceste competiții sau premiile sunt mai mult simbolice?

C.C.: Primim diplome, medalii, trofee și laude. Banii câștigați sunt puțini, dar nu ne descurajează. Dansăm pentru aprecierea celor din jur și din pasiunea pentru acest sport, nicidecum pentru bani. Copiii noștri preferă să facă mișcare în loc să stea în fața calculatoarelor.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.