Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tânărul care a reușit să aducă medalia de aur pentru Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, la Campionatul Național Universitar de Atletism,  are o poveste captivantă. Mădălin Gheban este student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport și deține în palmares un număr impresionant de 30 de medalii de aur, fiind campion la numeroase concursuri naționale și internaționale. Tânărul a ajuns inclusiv la Jocurile Olimpice de Tineret din China, iar în prezent se antrenează pentru a obține tot mai multe performanțe în domeniul său de activitate.

Un concurs care i-a schimbat viața

Mădălin Gheban este un student de doar 19 ani, originar din Bărbătești, județul Gorj. Iubește sportul și a obținut numeroase performanțe în domeniul atletismului. Tânărul a istorisit cum și-a descoperit iubirea pentru această ramură a sportului – atletismul. Totul a pornit din împlâmpare, fără să bănuiască o clipă că o sclipire de moment a unui profesor îi va schimba întreaga viață.

Reporter: Când a început această poveste cu atletismul?

Mădălin Gheban: În clasa a VII-a, la îndrumarea domnului profesor Gheorghe Ghimpău, am participat la un concurs sportiv. Acela a fost primul meu contact cu o competiție de acest gen. Domnul profesor a venit cu ideea de a participa la concurs și ne-am prezentat la competiție.

Rep.: Și ce s-a întâmplat acolo încât te-a determinat să mergi mai departe?

M.G.: Acolo am avut norocul să îl cunosc pe anternorul Laurențiu Ciobanu. Lui trebuie să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru mine, pentru că mă sprijină și îmi suportă și zilele mai puțin bune, toanele. Este de șapte ani antrenorul meu și împreună am realizat tot ceea ce am obținut până astăzi.

Un atlet de succes în România

Iar norocul și munca au făcut ca tânărul să ajungă pe podium la numeroase competiții sportive din România. Așa se face că, pe lângă alte trofee mai puțin importante, Mădălin are acasă un număr de aproximativ 30 de medalii de aur.

Rep.: Câte medalii de aur ai obținut până în prezent?

M.G.: Am reușit să obțin în acești ani 30 de medalii de aur, acestea fiind obținute în cadrul unor concursuri la nivel național, unde am participat de-a lungul anilor la categoria juniorilor. Pentru că am 19 ani, la această categorie mă încadrez.

madalin gheban A ajuns la Jocurile Olimpice de Tineret din China

Iar ambiția lui nu s-a oprit aici. Studentul a reușit să ajungă și în străinătate. Acesta a ajuns în China, Olanda, iar de curând a ajuns la trialul pentru olimpiada UCB, care s-a ținut în Azerbaidjan, cunoscută și ca „Țara focurilor”.

Rep.: În străinătate ai reușit să participi la competiții sportive?

M.G.: Da, am reușit până în prezent să iau parte și la câteva competiții din afara țării. Am participat la Jocurile Olimpice de Tineret din China, acum doi ani. De asemenea, în anul 2013 am avut ocazia să merg în Olanda, la un festival olimpic, acolo reușind să obțin locul II, iar în 2015 am ajuns la Campionatele europene din Suedia. Iar acum, de curând, am obținut locul III la un trial pentru olimpiada UCB, care s-a desfășurat în Azerbaidjan.

Prea puțin sprijin pentru atletism

Din păcate, atletismul este prea puțin promovat și susținut în județul Gorj, după cum spune Mădălin Gheban. Acesta susține că sportivii nu au nici măcar unde să își efectueze antrenamentul de când stadionul a fost distrus.

Rep.: Ai un palmares reușit la doar 19 ani. Cine te-a susținut în acești ani, pentru că reușita presupune și investiție financiară?

M.G.: Din păcate, vreau să vă spun că acest domeniu nu prea este susținut, în sensul că autoritățile nu ne bagă în seamă și nu ne promovează. Am avut sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret, iar de anul trecut, fac parte din clubul CSU Craiova. Ei mă ajută cu echipamentele, deplasarea, bani pentru vitraminizare și o indemnizație care ajută fiecare sportiv, mai ales că am ajuns la vârsta la care ar trebui să mă pot întreține singur. Din păcate, acest sport este foarte puțin sprijinit de stat, poate în viitor o să fie mai bine.

Rep.: În anii care urmează ce dorești să faci?

M.G.: Să fiu cât mai bun, să particip la diverse competiții, iar mai târziu poate o să aleg să fiu antrenor  sau profesor. Am înțeles că mai este o posibilitate să lucrezi pentru armată, după ce faci șase luni de instrucție militară, însă rămâne să vedem ce va urma și o să mă decid atunci când o să fie cazul.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.