Elevul târgujian care a obținut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“

Elevul târgujian care a obținut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“

- in Reportaj, Romania civila, Slider
499
0

Leonard Andrei Isuf, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte din Târgu Jiu, a obţinut premiul III la Concursul Național „Istoria și Tradițiile Rromilor“, care s-a desfășurat în perioada 30 martie-1 aprilie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu.

Liceanul studiază pianul încă din clasa I, iar pasiunea pentru muzică l-a determinat să studieze la Liceul de Arte din Târgu Jiu. Leonard Andrei Isuf este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii. Anul școlar trecut, acesta s-a clasat al doilea pe liceu la clasa a IX-a, cu media generală 9,73.

Cu toate că este pasionat de muzică, Leonard învață bine la toate materiile, dar în special la istorie și studiază cu plăcere politologia.  Anul trecut a obținut locul IV la Olimpiada de Istorie, faza județeană, iar anul acesta a câștigat locul I la faza județeană a Concursul Național de „Istoria și Tradițiile Rromilor“ și s-a calificat la etapa națională, unde a ocupat locul III.

Leonard a spus că își dorește să aibă o cultură generală solidă, acesta fiind motivul pentru care a participat la acest concurs: „Am decis să particip la acest concurs pentru a studia istoria unei minorități naționale și pentru a-mi îmbunătăți cunoștințele. Îmi place să cunosc multe lucruri noi”.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale

La faza județeană a Concursului Naţional „Istoria şi tradiţiile rromilor”, elevii Diana Emanuela Dochin  şi Sabina Nicoleta Dabelea au oţinut locurile II şi, respectiv, III la faza judeţeană. La concursul național care a avut loc la Târgu Jiu au participat 40 de elevi din toate județele țării. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ și Asociația Partida Rromilor „Pro Europa“.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *