Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tabăra Meseriașilor a fost organizată la inițiativa OMV Petrom și a venit în completarea programei școlare. Scopul principal al taberei OMV Petrom este acela de a îi ajuta pe elevi să fie mai bine pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor. 200 de elevi din Gorj au participat la tabără anul acesta și 40 dintre ei au primit burse din partea societății. Robert Iovescu este unul dintre elevii bursieri, care a învățat multe lucruri folositoare în prima sa astfel de activitate.

t

„Tabăra Meseriașilor”, din cadrul inițiativei România Meseriașă, este un proiect de educație profesională și tehnică, susținut de OMV Petrom, care se bazează pe ateliere de dezvoltare profesională și personală.

Anul acesta, din județul Gorj, au participat 200 de elevi și 40 s-au întors acasă cu o bursă de 500 lei pe lună valabilă în acest an școlar. Au participat elevi din clasele IX-XI și profesori de la 24 de licee tehnologice și școli profesionale din județul Gorj. Ei au petrecut câte o săptămână la Bran, județul Brașov, unde au învățat o mulțime de lucruri noi.

Robert Iovescu este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Motru și a participat la Tabăra Meseriașilor-Săptămâna Electricienilor sau seria electric, electronică și electromecanică, desfășurată în perioada 31 iulie–6 august. Robert este născut în județul Mehedinți, locuind cu familia sa în comuna Broșteni. Copilul face naveta zilnic și învață foarte bine, fiind pasionat de profilul pe care și l-a ales.

„În Tabăra Meseriașilor am avut o experiență de neuitat, pe care nu o pot descrie în cuvinte. Acolo am trăit foarte multe emoții și chiar dacă a fost o singură săptămână, am creat niște legături cu unele persoane pe care la școală nu le-aș fi putut face. Am avut parte de cei mai buni mentori atât la atelierele de dezvoltare personală și antreprenorială, cât și la atelierele de lucru practic.

În cele trei zile pe care s-au desfășurat atelierele practice, am fost toți participanții împărțiți în 6 echipe și am construit un Târgu-Jiu mai sustenabil și care să folosească energie verde. Iluminatul a fost făcut de către noi prin niște leduri prinse în interiorul fiecărui modul și aceste leduri erau alimentate de niște panouri fotovoltaice în miniatură. Ce mi s-a părut cel mai interesant, a fost că ne-au lăsat să ne folosim imaginația pentru a creea tot felul de clădiri cu forme și dimensiuni diferite”, a spus adolescentul care învață la Motru.

1

A câștigat o bursă de la Petrom
Elevul de la CT Motru este unul dintre cei cinci care au obținut bursa de la OMV Petrom. Potrivit profesorului Niculina Chițulescu, cinci elevi ai CT Motru sunt de acum bursieri ai companiei petroliere.

„Desigur că m-am bucurat că am obținut bursa, acești bani mă vor ajuta de a lungul acestui an școlar. În tabăra de la Bran am învățat o mulțime de lucruri noi pe care nu aveam cum să le știu, dacă nu participam. Am învățat, cu mare bucurie, ce înseamnă să creezi o afacere. Și practica de acolo, spun eu, nu se compară cu practica din niciunul dintre liceele tehnologice din țară, indiferent cât de renumit ar fi! Și în plus am am avut ocazia să lucram cu echipa EfdeN, cea mai bună echipă din Europa la crearea de case ce folosesc energie verde și care sunt și sustenabile.

L-am cunoscut pe Mihai Toader Pasti, gorjeanul care este liderul echipei. M-am simțit mândru că un gorjean, un oltean a ajuns atât de departe prin muncă și pasiune!”, a mai spus Robert Iovescu.

2

Premiat la Concursul Regional 3E
Universitatea din Craiova a organizat în luna aprilie concursul interdisciplinar regional „ELECTROTEHNICĂ – ELECTROMECANICĂ – ELECTRONICĂ – 3E”.  Au fost înscriși în competiție 100 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a de la 11 licee din judeţele Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj.

Concursul a constat în trei probe, dintre care o probă teoretică scrisă, o probă de creativitate şi o probă practică asistată de calculator. Și Robert Iovescu a participat la concurs și a obținut locul III.

„Am participat la Concursul Regional 3E. Acolo am obținut locul 3 la proba scrisă și mențiune la proba pe echipaj, la care a trebuit să fac împreună cu ceilalți doi coechipieri o prezentare despre Verner von Siemens. Având în vedere că am fost chiar luat prin surprindere de participarea la concurs și că a fost primul meu an în această specializare, sunt foarte mulțumit de premiile obținute. Pentru mine premiile pe care le obțin indiferent de concursul la care particip reprezintă o motivație de a urca și mai sus pe podium. În acest an școlar îmi doresc să particip la și mai multe activități și concursuri. (…) Chitara o am de aproximativ 2 luni și învăț treptat să cânt la ea. Pasiunile mele sunt electronica, muzica, ciclismul și fotbalul”, a spus băiatul.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.