Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În contextul desemnării Anului european pentru dezvoltare, de către Uniunea Europeană, membrii echipei Young Spirits for Humanity, de la Colegiul Tehnic Motru, au realizat activităţi menite să informeze şi să conştientizeze membrii comunităţii cu privire la necesitatea reducerii nivelului de sărăcie din comunităţile defavorizate, precum şi a gradului de discriminare şi excluziune socială din aceste zone, potrivit youngspiritsforhumanity.wordpress.com

15665927_1200729033330084_6232507451695915423_n

Pentru derularea proiectului „Solidari cu cei de lângă noi”, membrii echipei au luat în considerare atât realitatea internă, respectiv externă (la nivelul Uniunii Europene), cât şi percepţia tuturor actorilor implicaţi (tineri, bătrâni, profesori, părinţi, reprezentanţi ai ONG-urilor, instituţiilor statului şi ai Uniunii Europene) cu privire la evoluţia dimensiunilor sărăciei în municipiul Motru, România şi în Uniunea Europeană, cu scopul de a realiza o analiză complexă asupra fenomenului sărăciei (identificarea cauzelor şi efectelor acestuia).

Aflându-se în poziţia de câștigători la nivel naţional, alături de alte licee de prestigiu din diferite judeţe ale ţării, membrii echipei Young Spirits for Humanity, de la Colegiul Tehnic Motru, au beneficiat de oportunitatea de a cunoaște mecanismul de funcționare instituțională al Parlamentului European, în cadrul zilei EUROSCOLA, desfășurată la Strasbourg la 16 decembrie 2016. Proiectul a fost implementat de profesorii Mihaela Cristina Crăciunescu şi Niculina Chiţulescu. La Strasbourg, cei 24 de elevi de la Colegiul Tehnic Motru au fost însoţiţi de profesorii Mihaela Cristina Crăciunescu şi Ionica Popescu.1

„În perioada 13-19 decembrie am avut minunata ocazie de a participa în cadrul proiectului EUROSCOLA la o excursie pe care nu o voi uita niciodată.

Începând cu dimineața în care am plecat și terminând cu seara în care am ajuns acasă, am știut că  amintirile pe care le-am creat sunt neprețuite, și nici nu cred că aș putea descrie vreodată în cuvinte exact tot ceea ce am simțit, sincer. Fiecare capitală europeană vizitată are câte ceva special, și cred că am reușit să descopăr împreună cu ceilalți colegi ai mei acel lucru și să petrecem clipe ce nu ar putea fi rezumate, pentru că și-ar pierde din farmec.

Mai pot spune, însă, că punctul culminant al excursiei, pe lângă vizitarea Budapestei, Vienei, München-ului, Pragăi și Bratislavăi, a fost vizitarea Parlamentului European din Strasbourg, astfel având unica ocazie de a interacționa cu o mulțime de elevi din alte țări, dar și să vedem cum se desfășoară procesul de votare în Parlament, precum și tot ceea ce ține de asta.

Întrucât orice aș spune nu ar putea descrie pe deplin experiența avută, închei spunând că aștept cu nerăbdare următoarea acțiune și îmi rămâne să îi  mulțumesc din suflet doamnei profesoare Mihaela Crăciunescu pentru tot ceea ce a făcut ca noi să ne simțim cât mai bine. Vă mulțumesc!!”, a spus, pentru https://youngspiritsforhumanity.wordpress.com,  Ioana Maria Ruşeţ, elevă a Colegiului Tehnic Motru, în clasa a X-a.

Articol preluat de pe https://youngspiritsforhumanity.wordpress.com
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.