Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

camelia 3S-a născut într-o familie de artiști veritabili, iar ea a ales să urmeze, la fel ca și părinții, calea muzicii. Camelia Tapotă Lătărețu este una dintre frumoasele artiste de pe meleaguri gorjenești, care nu a renunțat niciodată să ducă mai departe dragostea pentru cântec. Este absolventă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, secția canto popular la clasa prof. Ecaterina Socaci, iar după finalizarea studiilor liceale a urmat cursurile Colegiului Universitar „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu, specializarea pedagogie muzicală. Tânăra a vrut să își împlinească și un vis pe care îl avea de ani buni, așa că a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” București. Nu a urmat o carieră ca avocat sau magistrat, însă din anul 2007 își desfășoară activitatea  ca inspector în cadrul Poliției Locale din Târgu Jiu. Cu toate că merge zilnic la job, Camelia nu a renunțat nicio clipă la muzică. Prima dată a urcat pe scenă la vârsta de șase ani, iar în prezent are două CD-uri lansate alături de familia sa.
Reporter: Cum a început povestea ta cu muzica? Ce vârstă aveai și cum îți aduci aminte de acel moment?

camelia 1Camelia Tapotă Lătărețu: Mi-a plăcut să cânt de mică. Aveam 6 ani când am urcat pentru prima dată pe scenă. Se întâmpla la Căminul Cultural din Lelești, acolo unde am urmat clasele primare și gimnaziale, iar la vârsta de 10 ani am cântat la prima nuntă alături de fratele și părinții mei în satul natal, Lelești. Îmi amintesc că am interpretat cântecul „Mai ții minte măi dragă Mărie”, cântec din repertoriul Mariei Lătărețu  și, în duet cu Ciprian, cântecul „Nașule, nașule”, cântec din repertoriul soților Ioana și Mărin Cornea. Așa au început pașii spre muzică.

Rep.: Ai crescut cu muzica pentru că părinții tăi cântă. Spune-mi cum îți aduci aminte de momentele din copilărie, atunci când îi vedeai pe părinții tăi că se pregăteau pentru concerte?

C.T.L.: Am avut parte de o copilărie frumoasă, magică, la care mă gândesc cu drag. Am crescut la țara, la Lelești, alături de frații mei Mirela și Ciprian, dar și de bunicii din partea tatălui. Ca orice copil curios, nu lipseam niciodată când începeau repetițiile pentru evenimente. Eram ochi și urechi la  mama când începea  să cânte, îmi plăcea atât de mult să o ascult… ca și astăzi.

Rep.:  Ai studiat și Drept. De ce nu ai ales o carieră în acest domeniu? Ce altă profesie ai mai avut și unde?

camelia 6C.T.L.: Da! Am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” -București. A fost  o provocare, un vis al meu din copilărie de a urma cursurile Facultății de Drept.  Între anii 2006-2007, am fost cadru didactic la Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, unde am predat muzica, la clasele V- XI.  Din anul 2007 până în  prezent, îmi desfășor  activitatea în cadrul  Poliției Locale din Târgu Jiu.

Rep.: Dacă ar fi să dai timpul înapoi ai mai urma calea muzicii? De ce?

C.T.L.:  Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu aș schimba nimic. Tot muzica ar fi pe primul loc. Îmi place să cânt și nu îmi imaginez viața fără muzică.

Rep.: Care este cea mai mare realizare a ta, atât în viața privată, dar și în domeniul muzical?

camelia 8C.T.L.:  Cele mai mari realizări ale mele, în plan personal, sunt: familia mea, locul meu de muncă actual, soțul meu care mă susține și îmi este alături, iar în domeniul muzical este faptul că, de-a lungul timpului, am întâlnit oameni minunați, cântecul mi-a oferit șansa de a urca pe scena alături de nume mari ale folclorului românesc, să fiu invitată în emisiuni și spectacole de folclor la nivel local, dar și național. Cele doua CD-uri pe care le-am realizat cu sprijinul a doi mari dirijori: Marin Ghiocel și Ilie Feraru, alaturi de Orchestra „Doina Argeșului” din Pitești.

Rep.: Cum ai descrie viața de artist?

C.T.L.:  Ca fiind cea mai frumoasă.

Rep.: Ca orice meserie, există și aici dezavantaje și nemulțumiri. Spune-mi care sunt acestea, din punctul tău de vedere?

C.T.L.: Viața de artist nu înseamnă doar lapte și miere, ci și multe sacrificii: ore petrecute pe drumurile patriei, nopți pierdute, oboseală.

Rep.: Ce proiecte muzicale ai în viitorul apropiat și cel îndepărtat?

C.T.L.: În viitorul apropiat îmi doresc să finalizez și primul meu CD la care lucrez de aproape un an, să pot să-l promovez și să mă bucur de aprecierea publicului ascultător.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.