Călătorește cu mine! Destinația lunii noiembrie – Londra – orașul unde diversitatea este întâlnită la tot pasul!

Călătorește cu mine! Destinația lunii noiembrie – Londra – orașul unde diversitatea este întâlnită la tot pasul!

- in Călătorește cu mine, Slider
435
0

Vibrația se simte în fiecare cotlon al capitalei din UK. Orașul minune în prag de sărbători este Londra, locul unde diversitatea culturală lasă o puternică amprentă asupra întregii populații, iar lumea încă știe să zâmbească. Pe lânga limba sa oficială, aici întâlnim și dialectul a peste 300 de limbi străine, datorită imigranților. Are o populatie totală de aproximativ 22 milioane de locuitori. Deși capitala a fost distrusă în incendiul din anul 1666, aceasta a fost reconstruită, iar apoi distrusă din nou în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de către avioanele naziste.

Istoria Londrei se întinde pe două milenii și are o istorie destul de vastă. A dăruit generații întregi de luptători care au lăsat în urma lor multe victorii amețitoare. De asemenea, aici întâlnim și nume de femei puternice ce au avut o influență remarcabilă asupra întregii lumii și au schimbat destine. Amintim de Prințesa Diana sau „Prințesa Inimilor” așa cum era denumită de către popor, Regina Victoria, Regina Elisabeta.

Știați că … ?!
– Londra a purtat nenumărate denumiri în trecut: de la Londoniu în timpul invaziei romane la Ludenwic în timpurile saxone și Ludenburg în timpul domniei lui Alfred cel Mare.
– Primul magazin de ciocolată fierbinte a fost deschis în Londra.
– Primul semafor din lume a fost montat în Londra.
– Big Ben, emblema orașului nu este un turn, ci un clopot.
– Începuturile televiziunii își au rădăcinile în Londra.
– Aici sunt mai multe bănci americane decât în Manhattan și New York la un loc.
– Lungimea celor 409 scări rulante din metroul londonez acoperă într-o săptămână de 7 ori distanța necesară pentru o călătorie în jurul lumii.
– Metroul din Londra este cel mai vechi din lume.
– Dacă Londra ar fi o țară, aceasta s-ar clasa pe locul 8 ca mărime în Europa.
– Rețeaua de autobuze din Londra este una dintre cele mai mari din lume și funcționează 24 de ore pe zi, cu 8000 de autobuze, 700 de trasee pentru autobuze, precum și peste 6 milioane de pasageri care folosesc acest mijloc de transport în fiecare zi lucrătoare a săptămânii.
Autobuzele roșii cu etaj sunt recunoscute pe plan internațional și sunt o marcă de transport din Londra, împreună cu taxiurile negre și „Tube”.
– Londra este una din cele patru mari capitale ale modei, alaturi de Paris, Milano și New York.
– A devenit primul oraș care a găzduit trei ediții ale Jocurilor Olimpice (1908,1948 și 2012).

Londra Mare acoperă o suprafață de 1579 de km pătrați. De asemenea, aceasta este port pe râul Tamisa, râu care a avut o influență majoră asupra dezvoltării orașului de-a lungul timpului.
Clima este temperată, având veri calde (rareori atinge pragul de 33 de grade) și ierni blânde (maximele stratului de zăpadă, fiind de 2 cm).
Cele mai importante obiective turistice sunt:
– Podul Westminster
– Palatul Westminster
– Big Ben
– London Eye
– Palatul Buckingham – Reședința familiei Regale în Londra
– Tower Bridge etc.
Podul Westminster –legătura ce face posibilă vizitarea obiectivelor turistice de top Palatul Westminster, Big Ben, Palatul Buckingham, National Gallery etc.
Palatul Westminster sau Palatul Parlamentului –construcție recunoscută ca fiind cea mai fotogenică clădire a acestei metropole extravagante. Arhitectura sa gotică este o atracție puternică pentru turiști. Se presupune că și în ziua de azi lorzii încă mai poartă peruci în interiorul său.
Big Ben – emblema capitalei, emblema democrației parlamentare britanice din inima orașului a fost pus în funcțiune pe data de 31 mai 1859. Este cel mai mare ceas (Turnul Elisabeth) cu clopot și patru fețe, iar ca înălțime se situează pe locul trei în lume.

London Eye – Ochiul Londrei – roata gigantică ce îți oferă o priveliște de neuitat. Structura sa este realizată din beton și oțel. În prezent este cea mai înaltă roată din Europa având 135 de metri.
Palatul Buckingham – Reședința familiei Regale în Londra. Acest obiectiv turistic nu cred că mai are nevoie de nicio introducere. Aici se organizează diferite evenimente, iar turiștii pur și simplu forfotează în jurul său. Accesul este permis doar în lunile când Regina este plecată. De asemenea nu se vizitează tot palatul, doar camera tronului, apartamentul statal și o mic parte din cele 775 de camere. Există tradiția conform căreia atunci când se schimbă garda, în curtea din față a palatului, infanteriștii cu tunici roșii și căciuli din blană de urs din garda veche mărșăluiesc întâlnindu-se cu cei din garda nouă în acompaniament muzical și le predau niște chei simbolice. Un adevărat spectacol ce merită vizionat cel puțin o dată. Menționăm faptul că atunci când Membrii Familiei Regale sunt prezenți în palat este arborat steagul regal.

Tower Bridge – este un pod construit peste râul Tamisa, în apropierea Turnului Londrei. O adevărată atracție a Londrei. Acesta este construit din două turnuri, care sunt legate între ele prin două pasarele orizontale. Noaptea, Tower Bridge pur și simplu pare desprins din basm, scăldat în mii de luminițe, acesta oferă magia perfectă a Londrei.

Alte locuri de interes:
Camden Town, Chinatown, Covent Garden, Downing Street, Horse Guards Parade, Leicester Square, Piata Trafalgar si monumentul Amiralului Nelson, Piccadilly Circus, South Bank, Malul de sud al Tamisei, Teatrul Globe, Theatreland etc.
În pofida reputației sale de oraș ploios este o atracție și pentru cei mai bogați oameni de pe mapamond, deoarece Londra este un motor uriaș al economiei lumii.
Pe sfârșit de articol îți spun.. chiar dacă nu vei avea ocazia să vizitezi cel mai divers oraș al Europei, adu-ți aminte că … „în fiecare ceaşcă de ceai există câte o călătorie imaginară”. (Catherine Douzel)

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *