Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Petre Adrian Podaru are 18 ani și realizări cât un om deja trecut prin mare parte din viață! Adolescentul este elev la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, în clasa a XII-a, unde studiază matematică-informatică intensiv. Cu toate acestea, Adrian Podaru se „specializează” în start-up-uri alături de un profesor de la London School of Management Education.  Drumul pe care vrea să îl urmeze Adrian Podaru este acela al antreprenoriatului. Va studia în străinătate și spune că, după vârsta de 30 de ani și când una sau mai multe dintre companiile create de el va ajunge la un capital de un milion de dolari, vrea să scrie cărți cu impact asupra lumii. „Am realizat că drumul pe care vreau să merg este de a construi companii și de a schimba lumea. (…) În România suntem încurajați să lucrăm pentru Google, nu să construim ceva mai bun ca Google. Voi încerca să încurajez dezvoltarea în România căci avem tineri cu idei mărețe!”, spune adolescentul de excepție. În timpul liber, Adrian compune muzică. Este felul său de a se relaxa. Mai jos, puteți afla povestea acestui tânăr care va avea, cu siguranță, un viitor extraordinar!

adrian-1a

Reporter: Adrian, în timpul liceului ai participat la olimpiade și concursuri școlare?

Adrian Podaru: Am participat la câteva, dar am obținut rezultate doar la olimpiada de lingvistică, unde am ajuns până la etapa națională.

Rep.: Când vine vorba despre IT, putem vorbi despre rezultate foarte bune. Care este povestea colaborării cu London School of Management Education?

A.P.: Legatura cu LSME s-a format prin Dr. Peter Gray, pe care l-am întâlnit datorită unui proiect cu școala, numit VISConti, care a avut loc în Spania. Pe atunci, lucram împreună cu doi prieteni (Mihai Pîrvuleț și Encescu Theodor) la o platformă care urma să schimbe modul în care funcționează freelancing-ul, astfel, vorbind despre platformă cu el, am stabilit o relație puternică. Acestea se întâmplau acum aproape un an.

Profesorul Peter este din Scoția, lucrează la Fondurile Europene și la NTNU, una din cele mai bune Universități din Norvegia. Revenind, toată relația dintre noi a început prin acest proiect, apoi am fost în Anglia, invitat de el. Am mers în Anglia spre a întâlni și a ajuta la dezvoltarea unei viziuni pentru LSME, unde am putut prezenta și proiectul la care lucram atunci (Fomrad).

Din păcate, proiectul Fomrad nu a mai fost continuat, partenerii mei continuând împreună pe un alt drum, viziunile noastre separându-se. Deși a fost o dezamăgire, având în vedere că platforma era cât pe ce de a fi lansată în Londra, Peter Gray m-a susținut și a propus să dezvoltăm alte start-up-uri. adrian-2

Rep.: La ce lucrezi acum cu profesorul Gray și LSME?

A.P.: Momentan lucrez la 3 start-up-uri și sper să schimbe lumea, într-un fel sau altul. Unul dintre ele fiind, sper, chiar un miracol pentru Gorj-Dolj, poate chiar toată România, dar momentan este confidențial. Pot să spun atât: cele la care lucrez acum sunt Emotiolist.com (în domeniul muzicii, va fi o inovație ce va schimba modul în care oamenii ascultă muzică), Ideasgenerators.eu (comunitate de generare a ideilor), FermaNostra.ro (franciză de ferme la nivelul Olteniei, cu inovații gen livrări și altele).

Rep.: Ce înseamnă a realiza un start-up?

A.P: Un start-up presupune un întreg proces de dezvoltare a unei companii. Orice companie are mai multe etape, în care se încadrează Nașterea/Renașterea, Ascensiunea și Declinul, dar subiectul ăsta e extrem de vast pentru a-l putea surprinde într-un interviu. (…) Legătura cu LSME este destul de strânsă, personal fiind extrem de apreciat acolo, în comparație cu modul în care sunt apreciat aici (deși este paradoxal/ironic, chiar).

11205511_824129527677272_134840321857656105_n

Rep.: Ce înseamnă FreezeNova și faptul că ai fost designer aici?

A.P.: FreezeNova este locul unde mi-am început „cariera”, fiind locul care m-a format și mi-a arătat că drumul pe care vreau să-l urmez este antreprenoriatul. FreezeNova este o firmă de game developing, pe care am creat-o împreună cu un programator de la Ubisoft, din București, eu eram în clasa a VIII-a, mai exact, când aveam 15 ani.

Cel mai bun lucru care s-a întâmplat în urma acestei experiențe a fost că am dezvoltat un joc de Android, numit „Crazy Ball” ce a ajuns la 5 milioane de downloaduri, mulți colegi și prieteni din CNET putând să confirme asta. A fost prima realizare mare, primul moment în care am realizat că pot schimba lumea.

Parteneriatul meu cu FreezeNova s-a încheiat acum doi ani, când am realizat că drumul pe care vreau să merg este de a construi companii și de a schimba lumea, acest lucru fiind imposibil prin jocuri, chiar dacă acestea ar fi avut un succes extraordinar.

Prin Game/Level Designer se înțelege faptul că eu construiam întregul mediu, vizionam modul în care arăta și se comporta jocul, felul în care oamenii interacționează cu el.

Rep.: A existat un profesor sau altcineva căruia trebuie să îi mulțumești pentru că te a îndrumat spre partea de IT?

A.P.: Așa cum am spus mai înainte, nu sunt în mod special atașat de partea IT, doar că domeniul acesta este singurul ce poate deschide porți la nivel global, este singurul loc unde poți accesa întreaga populație a Pământului. Cred că nimeni nu m-a îndrumat într-o direcție sau alta, am fost chiar în majoritatea cazurilor numit nebun pentru viziunile mele. Totuși, părinții mei sunt singurii ce ar trebui apreciați, deoarece au avut încredere în mine.

11164007_885351371555087_3077963690021589620_n

Rep.: Ce pasiuni mai ai?

A.P.: Hmm … Compun muzică în timpul liber sau atunci când sunt într-o stare mai … creativă, să-i spun așa. De asemenea, mă relaxez mult jucându-mă, dota 2 în principal. Ca sporturi, baschetul ar fi singurul pe care îl joc cu plăcere, chiar cu o pasiune desăvârșită în trecut. De asemenea, am o pasiune puternică pentru discursuri motivaționale, pentru studiatul oamenilor de succes, de unde cred că rezultă și înțelegerea pe care o am asupra modului în care funcționează afacerile și companiile.

Rep.: Cum este Adrian? Crezi în tine, în visurile tale, muncești mult spre a le împlini, ai prieteni-ce înseamnă prietenia pentru tine?

A.P.: Adrian este un tânăr simplu, care iubește, un om loial, sincer și ambițios. Uneori extrem de arogant, alteori incapabil să-și controleze sentimentele, uneori modest, alteori mai mult decât e. Adrian e un om ca oricare altul, cu un vis puternic și cu tăria de caracter pentru a face orice să-l atingă.

Cred extrem de mult în mine, dar și datorită faptului că am avut multe succese și am fost încurajat chiar și de profesori de la Oxford sau Cambridge.

Referitor la prieteni, singurii oameni pe care îi consider cu adevărat prieteni, oameni care și-ar sacrifica viața pentru mine, oameni care ar sări în fața unui glonț pentru mine, sunt iubita mea Andreea și un „brother from another mother”, din Craiova, Laur. În rest, evident, am un număr destul de mare de prieteni, majoritatea din liceu, de unii fiind chiar foarte apropiat.

adrian-3

Rep.: Ce îți dorești pentru viitorul apropiat?

A.P.: Având în vedere că sunt în clasa a XII-a, o să mă mut împreună cu Andreea la Timișoara, urmând probabil o facultate de economie/business, având în vedere că plănuiesc să dezvolt start-up-uri tot restul vieții, fiind fascinat de asta. În plan ar fi posibilitatea ca după un an de stat în Timișoara, să ne putem muta în altă țară (probabil Anglia), unde să ne continuam studiile, Andreea urmând medicina.

Rep.: Ce carieră vrei să urmezi? Ce planuri de viitor îndepărtat ai? (vei studia în străinătate, îți dorești propria firmă?)

A.P.: Cariera pe care o voi urma va fi în mod clar antreprenoriatul-managementul, probabil o să îmi încep studiile aici și le voi continua în străinătate. După ce voi reuși să dezvolt câteva companii, iar una dintre ele va ajunge la un capital de peste $1milion (dacă se va întâmpla asta), voi încerca să mă transform într-un investitor (venture capitalist/angel investor) și voi încerca să încurajez dezvoltarea în România căci avem foarte mulți tineri cu idei mărețe.

Aici suntem încurajați să lucrăm pentru Google, nu să construim ceva mai bun ca Google. De asemenea, plănuiesc ca după 30-40 ani, să îmi concentrez viața asupra scrierii unor cărți ce vor avea un impact mare asupra lumii, unor cărți cu mici secrete ale felului în care funcționează viața.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.